THESE ARE A FEW OF MY FAVORITE THINGS

Och vad ska Elina göra på nyårsafton då?
Jo hon ska fara till Skelleftehamn, sitta och ha trevligt på en middag och få betalt + jättemycket i ob-tillägg! Kan det bli bättre? (kanske om hon skulle få ha med sig sina kompisar också?)
..
Så snart är då 2010 slut. Ett år som har haft både bra och dåliga sidor. Men det är väl som det brukar vara? Allt kan ju inte vara bra hela tiden, då skulle man ju inte ha någonting att se fram emot.
..
Nästa år hoppas jag på att få komma i form igen (!), sluta äta så mycket godis, kakor och onyttigheter, mycket pengar, att jag ska gå ut med MVG i de kurser som är kvar, att jag ska få mycket pengar, men framförallt så hoppas jag på ett händelserikt och bra 2011! ((((((((((och kanske en pojkvän (ssshhhh)))))))))))
..
Så nu önskar jag er alla ett riktigt gott och nytt år!!!

HEJ, TJO OCH KLACKARNA I TAKET

Inskolning på Frösunda idag igen. Mycket trevligt.
For in till andra jobbet och fixade lite med lönepapper.
Läste ut "Himlen börjar här".
Som alla andra böcker, då jag precis har läst ut dem, så är den min favorit just nu.
Nu ska jag ta min sjuttioelfte kopp te för dagen.
Godnatt

SHAKE IT UP NOW

Första dagen på nya jobbet idag, det var hur kul som helst!

DU RINGDE FRÅN FLEN

Så idag blev jag anställd som vikarie på Frösunda (personlig assistent). De som jobbar där är jättetrevliga och jag tror jag kommer att trivas med att arbeta där. Tack Stina för att du tipsade om att söka där (ja jag har slutat med att använda smeknamn från och med idag (eller inte helt.. bara inte lika ofta..)).
..
Jag har ringt många viktiga samtal idag, till Telia och Swedbank till exempel. Det är jobbigt att göra det men då det är över känns det skönt. Man ska inte skjuta upp saker, då blir det bara jobbigare då man behöver ta itu med dem! (det är ett gott råd som jag ofta ger mig själv men sällan följer)
..
Första buggträningen på det här lovet idag. Lucas är på Cypern så jag drog med mig Tobias istället. Han tycker det är jättekul, hoppas han kommer fortsätta nu till vårterminen!

HANS NOS DEN VAR AV GARN

Idag har jag och Bror Mellan varit och mellandagshandlat kläder och saker för hans presentkort och mina pengar. Trevligt, trevligt var det.
Sen har jag läst min nya bok som för övrigt är väldigt bra!
Nya TV-serien minuten var inte helt fullt ut en flopp, bara lite. För svåra tävlingar på för låga nivåer. Dålig stil där svt.
Nu ska vi i alla fall titta på Draktränaren och mysa med familjen!
..
Ja jag undrar också vad skjor är för någonting...

HAPPYLAND

Jo jag ska berätta att jag är ännu mer bortskämd, jag glömde skriva igår att jag fick en ring av mig själv.
Men jaja.
Nu är provdockan ihopmonterad (foten den står på var väldigt trög!) och inställd efter mina mått. Jag längtar tills jag får använda den!
..
..
Nu ska jag spribga iväg och titta på inspelad film (The curse of the ring tror jag det var..?).

I WANNA WISH YOU A MERRY CHRISTMAS

Ja för er som har lyckats missa det så är det ju julafton idag! Eller dopparedan om ni hellre vill det.
Dagen började i alla fall med att jag gick upp för att jobba (ställde klockan en timme för sent så ja, jag blev sen helt enkelt..). Då jag kom hem så blev det julkalendern och "julbordsfika" (typ 10 olika pålägg! Lyx). Spelning av spel, grötlunch (jag fick mandeln = jag fick ett extra paket) och Kalle Anka. Det är första gången vi firar jul hemma (eller vi har gjort det en gång tidigare för några år sedan typ) och ska börja göra det i fortsättningen så det fanns utrymme för nya traditioner. Därav Kalle Anka, vi har aldrig sett det tidigare för att det brukar dukas fram julbord då. I år åt vi det istället efter det. Julklappsleken, jag blev lite sur för jag fick bara en ask med After Eight (jag vet att jag är lite otacksam här men jag hade köpt en jättebra grej och jag tycker int om den här sortens godis..). Karl-Bertil Jonssons (hoppas jag stavar rätt) jul. Och nu kommer den bästa delen. JULTOMTEN!!! Han var väldigt humoristisk i år. Uppe i Kalix tycker de att vi är för gamla (vilket vi inte är!!) så där blir det ingen tomte). Massor med julklappar. Pappa missade allt för han var och köpte tidningen, stackarn. Jag känner mig jättebortskämd men jag räknar upp vad jag fick nu i alla fall:
Klocka, kofta, 1500:- från mormor och morfar, 300:- av farmor och farfar, 400:- i presentkort på Ohlssons tyger (!), lila tights, prickiga strumpbyxor, öronmuffarna (dom köpte det absolut sista paret, det var bara av en händelse som kassörskan hade hittat dem på lagret typ 10 min innan, jag är så lycklig!), Film - Babar - Det snälla monstret (det var lite gulligt faktiskt), lite godis, hårsnoddar, hårklämmor, bok - Himlen börjar här - Jandy Nelson (framsidan är seriöst den finaste jag sett i bokväg!), tre tubtoppar (svart-vitprickig, röd.vitrandig, turkos med spets), en fin presentpåse från BikBok som jag ska använda till mina stickningssaker (!) och sist men (absolut) inte minst en PROVDOCKA!!!!!!! Ni förstår inte hur glad och överraskad jag är över den!!!! Många kommer vilja mörda mig för den!!! Jag är den lyckligaste i världen! Föräldrarna hade pratat om att det var rea på den på Ohlssons tyger men jag trodde aldrig jag skulle få en!!! Jag seriöst dog då jag öppnade!!!! (den låg inte under granen utan jag fick den i slutet för att jag hade fått mandeln i gröten).
Sammanfattningsvis en mycket bra jul med massa mys och julstämning. Det ska bli bra att fira julen såhär i fortsättningen (och ja jag älskar att bli bortskämd och hoppas jag kommer bli det i fortsättningen också!).
GOD JUL PÅ ER!!!!
..
Bilder från dagen:
mina julklappar (koftan en bild under (om ni nu missade det))
..
Och förstås så kidnappade Bror Mellan kameran och det här är ett utplock från de några hundra han tog:
(och det här är bara några jag har valt ut..)
(Han gillar inzoomning och att ta bilder på allas rumpor kan man ju säga..)

WHITE CHRISTMAS

Dan före dopperedan då!
Mycket mys blev det med kompisarna på lillajulafton vid lunchtid idag. Julklappsbyte och fika. Jag fick många fina saker (jag är väldigt glad och nöjd med alla!).
..
Bror Liten kastade (bokstavligen) upp julpynt i lillgranen. Vi har redan den stora klädd och klar men han tjatade till oss den mindre också. Och kolla så fin den blev!
..
Då jag kom hem så blev det sista julstädningen samt bakning till tusen. Nu är det klart och vi sitter och har uppesittarkväll framför Bingo Lotto. Hoppas vi vinner många storvinster! Det kommer tyvärr inte bli så länge som jag sitter, jag ska upp och börja jobba klockan sex imorgon=PENGAR! Nä nu ska jag springa upp igen och fortsätta vara social med glöggen och familjen!

ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS..

Jo jag glömde ju säga det igår. Detta hände på mattelektionen:
Lärare: "Vill ni ha godis eller prov först?"
Elever: "PROV!!!!!!!!"
(För att ta bort vissa frågetecken som kan komma av detta så skulle vi få tillbaka nationella provet i matte D och alla ville veta vad de fick. Snabbt. Så det skulle bli snabbt överstökat. Det är nog första och sista gången han kommer att få det svaret..)
..
Idag tog jag "sovmorgon" till klockan nio. Duschade. For på stan för att inhandla julklappar. Jag kan ju som säga att det inte var lätt att hitta parkering! Men vi fick i alla fall spenderat några tusenlappar på dessa traditionsbundna klappar. Jag hittade väldigt mycket fint till mig som jag kommer få av olika familjemedlemmar. Hittade även jättefina kläder som mina kära bröder ska få. Det har blivit så att det är jag som väljer ut kläder till dem. De vågar inte köpa något utan att jag sagt att det är okej. De är så gulliga mina bröder!
..
Då jag kom hem efter åtskilliga timmar så var det väldigt skönt att strötitta på tv. Snart ska jag vara produktiv igen och slå in julklappar. Det är ju lilla julafton med finaste personerna imorgon!!!
..
Vi fick den här via ett blommogram från morföräldrarna idag:

DOM OFANTLIGT STORA OCH DOM PYTTESMÅ

Äntligen lov!!!!!!!
En dag tidigare till och med!
Detta firas med att skriva engelskauppsats, roligt värre..
Vi fick veta betyget i religion idag; Solklart MVG!
Men jag har i alla fall lyckats inhandla alla utom två julklappar idag.
Bara pappa och Bror Mellan kvar.
Jag ska på stan imorgon med mamma och Bror Liten och leta.
Jag ska även ta lov på riktigt och bara göra saker JAG vill göra imorgon,
inga läxor, ingen städning, inga måsten!
Jag längtar..

MIKROFONKÅT

Jag fick beskedet att jag har fått JOBB som personlig assistent på Frösunda i dag!! Detta utöver de timmar jag jobbar på Miljöstäd kommer göra mig rik! Äntligen får även jag pengar! Jag kommer faktiskt kunna GÖRA saker nu! Jag är överlycklig!!!
..
Annars så fick vi besök av Gnomen Bo's broder Super Gnomen Bo idag på historian. Det är en kille i klassen som varje år till jul klär ut sig till olika karaktärer (i ettan tror jag han var döden, om jag inte minns helt fel.. vilket jag troligen gör, hjälp mig någon att komma ihåg vad han var?) och skriver fina saker om varje person i klassen och ger den en liten present. I år var det godis och en triss-lott. Han ger även ut en extra present åt någon som han tycker har utmärkt sig lite extra det här året. Det är en sån fin gest av honom och det uppskattas jättemycket av alla. Jag förstår inte hur han kan ha råd (en trisslott kostar ju ändå 25 kronor, och godis och annat på det är liksom.. PENGAR!). Jag hade tyvärr inte med mig kameran så det blir ingen bild på Super Gnomen Bo.
..
(Biologiprovet idag var jättelätt, vi skulle bara para ihop 16 olika delar av immunförsvaret med rätt beskrivning (fast man fick minuspoäng ifall man svarade fel)). Nu ska jag återgå till att skriva mina båda engelskauppsatser, godnatt!

FOR THE FANTASY

Och snön den bara öser ner..!
Biologiprov imorgon.
Det är även det sista för den här terminen!
Bara två inlämningar och en redovisning kvar sen..
Jag har till och med hunnit städa rummet i helgen!
Sista gången på buggkursen nyss.
Det är coolt att de lär sig så snabbt.
Hoppas många kommer fortsätta sen cokså!
..
Nu är det den tiden på året då mitt fönster blir igensnöat igen.
Jag blir fången i mitt eget rum!!
Det kom tidigare i år än förra året.
(Jag vet mitt fönster är väldigt fint!)

SORRY I'M LATE

Oj vad det går snabbt. Glömde skriva igår.
..
Hann inte se så mycket av teatern, missade hela poängen..
Vi var ensamma i biosalongen (okejdå, det var ett par till.. men jag väljer att bortse från dom). Alla i familjen fick varsin tvåsitssoffa längst bak, vardagslyx!
..
Fredag då?
Vi både tog och framkallade julkort som skickades till bästa värdfamiljen på Jersey!
Julklappsinköp gjorde att jag var lite sen hem. Vi skulle få finfrämmande av familjen Andersson/Karlsson så det var lite bråttom så jag hann knappt stiga in genom dörren fören jag satt i bilen påväg mot coop för att handla. Då jag kom hem igen hade de redan kommit så vi åt. efter maten spelade vi spel, pratade och gjorde annat som hör till då man har främmande. En mycket lyckad kväll. Men all bråttomhet gjorde att jag glömde skriva här.
..
Lördag: religionsredovisningsförberedande med Hänniboiii under dagen. Hemkörd pizza. Nu sitter jag och undrar vad som kommer hända ikväll. Har fått några erbjudanden, kanske blir det bara att vara hemma och ta det lugnt. Snart är det jullov och då kan jag vara i farten, nu behöver jag samla krafterna för de tre återstående dagarna av skola.

DU DUDUDUUUU DUDUUU DUUU, DU DUDUDU DU DUUUUUU

Ja dagen blev väldigt rolig då nästan alla i klassen hade farit hem och jag satt kvar och gjorde projektarbete och hjälpte några med fysiken. En tjej från en annan NV-trea stack ner armen genom två brädor i en bänk för att plocka upp något. Då hon skulle ta upp det märkte hon till sin förskräckelse att hon hade fastnat med handen! Det var så kul vi i rummet dog av skratt. Då hon märkte att hon inte skulle få upp armen fick en kompis gå och hämta vaktmästaren som skruvade bort en planka. Hon var äntligen fri igen.
Hej, klicka på mig!
(jag vet inte hur många av er som kan se detta, man måste ha facebook, kan hända att filmen är skyddad och att man måste vara vän med uppläggaren. För er som kan se den, enjoy!)
..
Ikväll ska jag på teater. Tori ska ha uppvisning. Hoppas den inte är för lång för jag ska på bio en halvtimme efter den börjar tydligen. Nu ska äntligen jag också få se nya Harry Potter filmen! Sista dagen den går i salong 1 så föräldrarna passade på att beställa biljetter. (Ja jag går på bio med mina föräldrar och syskon, det är gratis ju!!)
..

TUTTI FRUTTI

Idag fick vi gjort all fysik pluss mycket mer inför provet på fredag. Det var väldigt skönt att ha det bortgjort. Det känns faktiskt som om jag förstår det här området!
..
Buggkurs idag. Det var kul, inget nytt, men det är bra att gå igenom grunderna igen för att bli ännu bättre. Imorgon ska jag upp vid sex-tiden. Mamma har bjudit med mig på ett frukostmöte där alla får presentera sig och säga vad de gör eller jobbar med eller liknande. Förhoppningsvis så gör jag ett bra intryck på personerna där så att jag kan få extrajobb och/eller sommarjobb nu längre fram.
..
Nä, nu ska jag gå och duscha och lägga mig så jag orkar upp imorgon. Godnatt!!

IN THE END

Nu har det varit två julavslutningar för två olika danser. Igår på moderna/jazzen och idag på tisdagens bugg och fox. Ja jag är väl rätt så besviken på trivseln idag. Det var bra musik men bara få bra danser. Jag var väldigt off helt enkelt. Gjorde mitt bästa (med tanke på situationen) för att de jag dansade med skulle få en så trevlig dans som möjligt i alla fall. Nya tag nästa termin. Vi får se hur mycket parträning det blir under jul. Mr. Cypern ska ju utomlands. Får ta och hitta mig en inhoppare tills vidare.

SANKTA LUCIA

Lucia. Vaknade till doften av nybakta pepparkakor. Dessa åt vi tillsammans med lussebullar framför julkalendern. Men det var inte fören jag kom till skolan och såg allas glitter i håret som jag kom på att jag hade glömt den viktigaste delen av den här högtiden! Det var i och för sig ingen i klassen (och heller (jag vet inte säkert) inte på hela programmet) som hade det så jag var inte ensam. Sammanlagt har det blivit tre lussebullar och en drös med pepparkakor idag. Och jag får ju inte glömma att jag äntligen fick öppna luciapresenten från alla våras Italienska! En chokladkakaspegel var det. Tack så mycket, den är jättefin!
..

DET ÄR ETT IDOGT JOBB ATT DRIVA UNGDOMEN UT UR SIN KROPP

Detta är beviset som vi alla har väntat på! Nu är det fångat på bild.. Man SOMNAR faktiskt av fysik!!
..
Jag har vädrat mina sängkläder idag, det kommer vara jätteskönt att sova ikväll!
..
Hemmagjort pizza är hur gott som helst!!
..
Nu bär det av mot bugg-kursen. Undrar vad vi ska lära ut idag.

TONIGHT'S GONNA BE A GOOD NIGHT

Dagen har spenderats med härligt fysikplugg samt lite buggdansning med brorsan. Han går ju kurs nu och jag ska se till att han blir proffs!
..
Hänniboii kom hit vid 1600 och åt middag. Ja vi brukar grilla mitt i vintern!! Nu "pluggar" vi "stenhårt" på våran religionsredovisning (.. Ser på "Narnia" och målar naglarna..). Ikväll ska vi mysa och onytta oss och ha trevligt och tjejkvälla och smsa'a och facebooka och "Så mycket bättre"a och påordskomma (bästa ordet hälsar tjejen bredvid by the way..) och popcorna och massaannata framför filmen "Sex and the City"!! En äkta TJEJKVÄLL helt enkelt (fast tyvärr utan spaandet).
..
Apropå grillat.. Jag, Bror Liten och en Kusin.

VOGUE

"Mmh, vad skönt det ska bli med ett långt och varmt bubbelbad ikväll. Speciellt nu då vi har haft ett jobbigt historieprov," tänkte jag. Men nä då. Såklart tog varmvattnet slut både i badkaret och i duschen sen då jag skulle hoppa in i den och värma mig! Jag badar i princip aldrig så det är väl självklart att sånt här ska hända just då..
..
Jag ska i alla fall kolla på Idol-finalen ikväll. Jag har faktiskt tittat lite i år. Hoppas att Jay Smith vinner! Vi får se. Nu ska jag fika och onytta mig ikväll i alla fall!

SO THIS IS CHRISTMAS

Just kommit hem från en mycket trevlig julkonsert. Bror Liten var med och spelade gitarr. Tyvärr så är jag lite oteknisk (eller så beror det på att det helt inte går) så det blev inga videor. Kommer kanske upp då någon snäll själ visar hur man gör! Jaja, blandade åldrar från ca 5 upp till 18 (+ vuxna ledare). Varierat och bra. Med fika i pausen!!
..
Lite innan:
Dessa var lätt sötast!
Bror Liten är med på den här bilden.. Han syns bara inte så bra.. (sitter bredvid julgranen i alla fall).
Läskiga ögon!

AND THIS IS JUST THE PROLOGUE

Ojdå, höll på att glömma.
Nationella i matte D (det var hur lätt som helst, det måste innebära att jag har gjort hur många fel som helst för jag har haft problem med kursen i övrigt.. Eller så var det bara ett prov som passade mig?) --> Religionsgrupparbetes"plugg" (vi fick faktiskt saker gjorda) --> Middag hos Salsakillen (vi skulle lära ut lite tango till en som inte har varit med på kursen förut) --> Tango (fick gå en halvtimme tidigare för att det krockade med bugg-kursen) --> Hjälpledare på bugg-kursen (efter lite kompromiss så missade jag en halvtimme här också) --> Lite show-off i slutet --> Hemma, äntligen! --> Sova --> Julkalendern (fast jag har sovmorgon..)
..

HOW MANY WILL BE STANDING?

Mumsigt värre med mattenationellaplugg på dansen till D-kursenprovet imorgon. Fick hjälp av "Fysik-killen" litegrann. Imorgon gäller (och smäller) det..
..
Förhoppningsvis ser jag ut såhär då provet är över (av att det gick så bra)..!

THE ONLY DIFFERENCE BETWEEN MARTYRDOM AND SUICIDE IS PRESS COVERAGE

Åh, jo men det visste ni väl? Då man hör talas om Elina så tänker man ju direkt på den berömda (och otroligt snygga och sexiga och smarta) JAG!!
Dagens samhällslektion var produktiv och givande:
..
Nu ska jag DansaDansaDansa!!

SOME OF THEM WANT TO USE YOU

Mamma klippte håret på mig idag. Det tog typ 3 min. Det ser exakt likadant ut, fast lite kortare. Jag har inte klippt mig på mer än ett år och det började bli väldigt risigt. Det känns jättekonstigt och kort nu (egentligen ser man typ ingen skillnad förutom att de kluvna topparna är borta (men 5 cm känns mycket ändå..)). Nu då jag äntligen har långt hår igen (första gången på typ 4-5 år) så vill jag ju ha det så också.
..
Men annars så har jag skjutsat runt alla överallt idag. Inte lätt att ta sig fram då det är julmarknad och senila gamla tanter och stressade småbarnsfamiljer som irrar omkring på litet område..
..
(Top Model Here I Come..)

SHE KNEW THAT SHE COULD...

Oj vad jag var säker på att det var skola och att jag hade sovmorgon då väckarklockan ringde 05.30 imorse. Tur att jag hade flyttat den till andra sidan av rummet! Annars hade jag somnat om och missat jobbet..
..
Så som traditionen lyder så däckade jag några timmar då jag kom hem. idag hade jag så otur så jag missade viktiga läxgörartimmar med kompisar. Jag smsade att jag skulle bli sen sedan somnade jag. de väckte mig ett tag senare och frågade varför jag aldrig kom dit.
..
Nu har jag vaknat till och är hemma för att ha lite tid för mig själv (duscha och hårinpackning bland annat) och äta för att snart fara till Z:a och mysa med film och gott fika. Det är väldigt skönt att ta det lugnt såhär i de stressiga jul-(och skol-)tiderna..
..
Nä nu ska jag logga ut från datorn så inte föräldrarna blir arga!
..
Påväg hem från Stockholm.
foto: Amanda Ögren

I'M ABOUT TO LOOSE MY MIND

Jag var och tankade själv för första gången idag. Lastbilschauffören som tittade på måste ha fått sig ett ordentligt skratt. Jag förstod verkligen inte hur man skulle göra.. inte ens med beskrivningen..
"Stoppa kortet i kortläsaren"
VILKEN kortläsare?!!
Jag letade säkert 5 min innan jag förstod att den var på sidan av tanksaken.. Det minsta de kan göra är väl att se till att ha en bra beskrivning, eller i alla fall bilder eller pilar så man vet vars allting sitter..
Men men, nu vet jag hur jag ska göra nästa gång i alla fall.
..
Ikväll blir det att försöka få tag på nyckeln till jobbet till imorgon, min chefs mobil har ett tillfälligt fel så det går inte att nå henne. Då jag far iväg till Energiska, nu mer känd som Hänniboiii(!), ikväll för att mysa lite med film ikväll så ska jag göra ett nytt försök, önska mig lycka till!!
..
Lite bildlig konst (eller vad man nu vill kalla det..)

I CAN FEEL YOUR HEARTBEAT

Okej jag vill bara börja med att varna känsliga läsare. Bilderna jag har lagt till nedan kan vara avskräckande eller fattas som äckliga för en del!
..
Vi dissekerade hjärtan på biologin idag, det var hur kul som helst!! Fatta, vi fick skära i ett riktigt (gris)hjärta! Nog för att vi fick göra det i 9:an också men då vågade (i alla fall inte jag) röra hjärtat med annat än skalpeller och pincetter. Nu tog vi i det och kollade vars alla vener och artärer gick och så. Vill så göra det igen!! (Jag tror jag ska bli obducent eller kirurg, då får jag skära i folk hela dagarna..)
..
(I give you my heart..)

MER JUL, GE MIG, MER JUL

Första december!!
Första julkalenderavsnittet!!
Ny chokladkalender!!
Kan det bli bättre?!
Nu är det snart jul på riktigt!!
Längtarlängtarlängtar!!
Snart kan vi släppa allt och bara mysa!!

RSS 2.0