I'M CRAZY BUT YOU LIKE IT

Hela förra veckan ville inte Judit ha med mig att göra, hon skrek hela tiden till sin mamma att jag var dum och allting. Det känndes inte så bra och jag blev ledsen då hon sa att hon inte tyckte om mig. Nu den här veckan gillar honmig för mycket istället, hon ska hela tiden vara uppe i min famn och hålla på, detta gör i sin tur att hennes ett år äldre syster, Arantxa, vill göra samma sak. Vilket resulterar i att jag har ett barn i min famn och ett på min rygg hela tiden. Det är tur att jag ärstark iaf haha. Barn ändrar humör väldigt lätt. Speciellt då de är 4 år.
..
I söndags var det en bbq hemma hos Jaennes familj med vi tre au pairers familjer. Det var jättetrevligt och Saras au pair vän som inte bor så långt här ifrån var också här. Vi pratade och hade det trevligt. Senare på kvällen kollade jag upp vilken tid och vilka dagar som min spanskakurs ska gå på. Självklart är det tre gånger i veckan på tider och dagar jag inte kan!! Jag ville verkligen gå på den skolan. Så då var det bara att sätta igång och leta efter en ny skola. Jag hittade två bra i Barcelona, en i Vilanova och en här i Calafell. Efter att ha pratat med mamma över skype och vi konstaterat att jag inte ska söka pengar från svenska staten, utan spara mina 240 veckor till senare valde jag att försöka komma inpå skolan här i Calafell. Den är billigast och närmast och på bekväma tider och dagar. Sagt och gjort, den här veckan har spenderats med att fara fram och tillbaka mellan olika ställen mellan jobbartiderna för att höra mig av om kursen och allt. Idag har allt äntligen ordnat sig och jag har gjort en förinskrivning till spanskakursen. Imorgon, då kontoret för katalanska är öppet, ska jag skriva in mig på en kurs där också. Jag ser faktiskt fram emot att lära mig katalanska också, konstigt nog! Det som är bra är att jag är utlänning ochdärmed får kursen gratis! Allt för att få fler att läsa språket. I slutet av året kommer jag att vara 4-språkig, förhoppningsvis.
..
Då jag pratade med mamma påskype bestämde vi att hon ska komma hit och bo med mig en jobbarvecka (flyget ner kostade bara 162 kr!!). Hon kommer mån 3/10 och far fre 7/10. Två veckor kvar, jag längtar! Då ska hon ta med sig lite saker jag har märkt att jag saknar, KNÄCKEBRÖD OCH PEPPARKAKOR är högt prioriterade. Men dessutom en vinterjacka, stövlar och diverse kläder. Då jag far hem kommer jag behöva personer som kommer hit så jag kan packa ner saker i deras resväskor också!!

GET SHAKY

Språkprovet gick bra och idag fick jag veta att jag kom in på språkskolan och kommer att läsa på nivå 3 av 5. Mitten låter bra, inteför lågt och inte för högt. I slutet av september/början avoktober kommer kursen att dra igång. Förhoppningsvis kommer den vara bra så jag kommer vela fortsättagå den. I går var det första dagen för flickorna i skolan, de har varit så nervösa men nu har det börjat lugna ner sig. Då de kommer tillbaka från att ha rastat hundarna ska jag hålla i en engelskalektion med dem, vi ska gå till farföräldrarnas pool och bolla med en boll och repetera skolämnen på engelska.
..
Helgen spenderades i Premia de mar igen. Det var en typisk katalansk fest där som vi besökte. Då jag skulle åka hem med tåg upptäkte jag att det var den 11 september exakt 10 år efter allt hände med World Trade Center, kul med tåg genom Barcelona den dagen. Men som ni märker så överlevde jag, det är alltid kul att leva farligt haha.
..
San Francisco en natt ute.

TIME GOES BY

Idag kl 18 fick vi veta vilket datum och vilken tid spanskatestet (över vilken nivå vi är på) är. Tydligen är det redan imorgon kl 10!!! Det är ju bra att de har lång varsel mellan release-datumet och provtiden. Men men, det är skönt att få det bortgjort och snart får jag äntligen börja studera!! Jag vill börja kunna prata spanska på riktigt nununu!!

ALL I EVER WANTED

Jag var ute och gick längs stranden med flickorna i morse då det helt plötsligt började SPÖREGNA, jag menar verkligen att det var mycket regn! Vi blev genomblöta men skrattade bara åt det och hade det kul. Det hade varit jobbigt om de hade börjat gråta eller något liknande. Vi har så kul då vi far iväg och gör saker. Jag har verkligen hittat rätt familj för mig!!
..
Senare på dagen for jag till gymmet igen och pratade med chefen så jag blev inskriven på familjens kort så det blir billigare för mig att gå dit och träna. Detta firades med att senare på kvällen for jag, Sara och Jaenne på vårat första träningspass, bodybalance, det var verkligen kul. Det var först när jag började träna som jag märkte hur mycket jag har saknat det, vi ska dit imorgon igen och göra något, TBC eller aerolatino, vi får se vad det blir.
..
Bild från första kvällen här i Calafell! (Sara, Jaenne, jag)

FAR AWAY, FAR AWAY

Efter en helg spenderad i Barcelona med nyfärgat blont hår var det dags för en hård veckas arbete. Jag var bara med familjen och lämnade knappt huset förens i fredags då jag åt på restaurang och hade det mysigt på en strand i Premia De Mar med trevligt sällskap. Det var så skönt att göra något annat än att bara vara hemma i huset med barnen och föräldrarna! Nästa vecka kommer att bli lugnare eftersom jag bare behöver jobba 6 h per dag och det är inte obekväma arbetstider, bara på dagen. Igår var jag med Jaenne och Sara och vi skypade med deras vänner och hade det trevligt i mitt vardagsrum. Vi passade då på att skriva in oss på en spansakursskola. Den är i Tarragona och är mycket billigare än de andra skolorna vi tittat på men lika bra. Perfekt alternativ för oss! På måndag kl 12 får jag veta vilken tid jag ska skriva intagningsprovet så jag får veta på vilken nivå jag är språkmässigt och vilkengrupp jag ska tillhöra. Jo förresten hela den här helgen har det varit en fest i hela Calafell med spektakel och shopingstånd och så vidare, mycket trevligt. Jag var där i några timmar igår och kollade, de firar någon slags medeltidssak och det hade något med året att göra. Hmm, inte riktigt aäker men kul var det iaf!
..
Idag är det soligt och fint väder för första gången på tre dagar, det har varit tufft att ha molnigt väder i HELA två dagar, jagförstår inte hur jag stod ut!!! Detta innebär såklart att dagen kommer att spenderas på stranden med Jaenne och Sara. Detta efter att vi först möts på gymet och skriver in oss där så vi kan ta olika kurser och göra olika saker. Vi har kollat på träningsschemat och det finns väldigt mycket olika och roliga saker att göra. Vi kommer att vara där 24/7 om vi går på alla pass vi vill prova på! Det ska bli skönt att äntligen börja träna igen, jag har inte haft möjligheten på hela sommaren känns det som.
..
Oj det blir mycket då man inte skriver på en hel vecka, aja här har ni några bilder från festen ni kan enjoya!

RSS 2.0